DeNiZ
Yönetim
- 3 adet tavuk kalça (but) kemiksiz
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- Yeterince ayçiçek yağı
- Kimyon, pul biber, kekik, tuz, karabiber, kirimizi toz biber
- Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Evde Kokoreç Usulü Tavuk Tarifi'nin Yapılışı
- Öncelikle malzemeleri incecik doğrayalım. Tavukların dersini alin ve doğrayabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın.
- Sivri biber ve domatesleri ince ince kıyın. İster sarımsağı rendeleyin veya benim gibi ince doğrayan.
- Tavayı ocağa alın ve bir miktar sıvı yağ̆ ilave ederek ısıtın. Daha sonra tavukları atarak sotelemeye başlayın.
- Tavuklar renk değiştirdikten sonra biberleri ve sarımsağı ilave edin.
- Biberler de yumuşamaya başlayınca domatesleri tavaya ekleyin.
- Malzemeyi bir güzel harmanlayarak kavurmaya devam edin.
- En son bu lezzet şölenine tuz ve diğer baharatları ekleyin.
- Baharatların miktarını kendi damak zevkinize göre ekleyin.
- Ocaktan aldığınız tavuk kokoreçleri isterseniz dürüm yaparak isterseniz de kendi yaptığınız minik ekmeklerle arasına koyarak servis edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.