Fırında soslu palamut

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde DeNiZ tarafından oluşturulan Fırında soslu palamut başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 424 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Fırında soslu palamut
Konbuyu başlatan DeNiZ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aybala

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,189
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
Fırında-Soslu-Palamut-Tarifi.jpg

Palamut balıklar içinde en güzel yenilebilen ve çok sağlıklı bir balıktır. Palamut balığının sağlık açısından çok büyük faydaları bulunmaktadır. Kas zayıflığı yaşayan insanlarda çok büyük fayda sağlamaktadır. Hücrelerimizi yenileyerek yaşlanmamızı geciktirebilecek olan bir balık türüdür. Çoğu hasta insanlar et yemekten çekinirler. Bundan bazıları şeker hastalarıdır. Bu yüzden bu balığı yemeleri açısından iyi seçilmiş bir tercih olacaktır. Bu balığın içinde bulunan mineraller sayesinde hem dişleriniz hem saçlarınız fayda görecektir. Şimdi sizlere bu kadar marifetleri olan ve yemesi lezzetli olan bu balığın nasıl yapıldığını anlatmak isterim. Balıklarınızın taze olmasına özen gösteriniz. Böylelikle istediğiniz lezzeti yakalamış olacaksınız. Bu tarifi aynı anlatacağım şekilde yaparsanız çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Kış aylarında evlerinizde, yanında güzel bir salatayla beraber çok güzel bir menü hazırlamış olacaksınız.




4 Kişilik İçin Olan Palamudumuzun Gerekli Malzemeleri



—4 adet büyük boy palamut

—2 orta boy soğan

—3 adalet patates

—5 diş sarımsak

— 1 yemek kaşığı kekik

— 1 çay bardağı zeytinyağı

—1 tutam karabiber

—1 tutam pul biber

—1 tutam tuz

—1 çay bardağı su



Fırında Palamudunun Yapılış Tarifi



Öncelikle palamutlarımızı temizleyip yıkayıp üçe bölüyoruz bölmüş olduğumuz bu palamutları zeytinyağı, sarımsak ve kekikle birlikte 1 saat bekletiyoruz. Beklettiğimiz bu balıklarımızı sonra geniş bir bor cama alıyoruz. Bu işlemin ardından soğanları ve patatesleri soyuyoruz soymuş olduğumuz patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyip balıkların üzerine yerleştiriyoruz. Aynı şekilde soğanlarımızı da soyup halka şeklinde doğrayıp balıkların üzerene yerleştiriyoruz. En son olarak ta baharatları ekleyip tuzunuza attıktan sonra bir çay bardağı suyumuzu üzerinde gezdiriyoruz. 200 derece olan fırınımızda bu nefis balığımızı 35 dakika pişiriyoruz. Bu nefis ve çok faydalığı balığın tadını çıkartın afiyet olsun.
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
377
Tepkime puanı
4,862
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
Akşama yapsakmi ???