Fırında Sütlaç

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Reçel Tarifleri ve Tatlılar kategorisinde arwen tarafından oluşturulan Fırında Sütlaç başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 80 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Reçel Tarifleri ve Tatlılar
Konu Başlığı Fırında Sütlaç
Konbuyu başlatan arwen
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan arwen

arwen

Admin
Denetleyici
Kayıtlı Üye
Yönetim
Grafiker
Katılım
20 May 2023
Mesajlar
45
Tepkime puanı
32
Puanları
18
Konum
Türkiye

Malzemeler​

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
firinda-sutlac-yapilisi-8.jpg

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?​


  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
  3. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kasfirinda-sutlac-yapilisi-5.jpgelerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
  4. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
    Not:
    Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.