İtalyan Ekmegi Focaccia tarifi

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yöresel Yemekler ve Dünya Mutfağı kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan İtalyan Ekmegi Focaccia tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 256 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yöresel Yemekler ve Dünya Mutfağı
Konu Başlığı İtalyan Ekmegi Focaccia tarifi
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Focaccia Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze biberiye
2 dal taze kekik
4 adet kurutulmuş domates
1/2 adet soğan
6-7 adet siyah zeytin(Çekirdeği Çıkarılmış)
Focaccia Tarifinin Püf Noktası
Yapışkan bir hamur ile çalışacağınız için elinize biraz zeytinyağı dökerek hamurun elinize yapışmasını engelleyebilirsiniz.

Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kapta unu ve tuzu karıştırın, karışımın ortasını çukur yapın.
Kuru mayayı suda eritin.
Suda erittiğiniz kuru mayayı, şekeri ve yağı bir kapta karıştırın ve çukur yapılmış kuru karışımın ortasına dökün ve yoğurun.
Eğer çok yapışkan ise biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak hamurun elinize biraz yapışan kıvamda olması gerekiyor.
Karıştırdığınız hamur kıvam aldıktan sonra mayalanması için derin bir kaba alıp üstünü streç ile sarın. Ilık bir yerde mayalanması için 30 dk dinlendirin.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine 2 kaşık zeytinyağı dökün ve yağlı kağıdı yağlayın.
Yağlanmış yağlı kağıtlı tepsiye mayalanan hamuru alın ve elinize 1 kaşık kadar zeytinyağı alarak hamuru eşit bir şekilde tepsiye üzerini bastırarak yayın.
Tepsiye yayılan hamurun üzerine 2 kaşık kadar zeytinyağı dökün ve her yerine gelecek şekilde yağlayın.
Taze baharatları kıyın, soğanı piyaz şekilde doğrayın, kuru domatesleri ve zeytini dilimleyin.
Kıydığınız taze baharatları, dilimlediğiniz kurutulmuş domatesleri ve zeytini, piyazlık doğranmış soğanı görseli güzel olacak şekilde üzerine dizin.
Tepside hazırladığınız hamuru mayalanması için 15-20 dk daha üstü örtülü bir şekilde bekletin.
Mayalanan hamuru önceden ısınmış 180 derecelik fanlı fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkan ekmeğe deniz tuzu serpiştirin ve ılınınca dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.:)