DeNiZ
Yönetim
Porsiyon : 6 kişilik
Malzemeler
Hazırlanışı
Malzemeler:
Hazırlanışı
Malzemeler:
Imam sariği pasta tarifi
Malzemeler:
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 tepeleme yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı şehriye,
- 2 su bardağı tavuk suyu,
- 4 su bardağı su,
- 1 su bardağı süt,
- 10 dilim kurutulmuş domates,
- 1 yemek kaşığı taze kekik,
- Tuz.
Hazırlanışı
- Tereyağını eritin,
- Unu ekleyip kavurun,
- İçine suyu ve tavuk suyunu ekleyin,
- Şehriyeleri de ekleyip karıştırın,
- Bu sırada domatesleri kaynar suyun içine atıp 5 dk bekletin,
- Sudan çıkarıp minik minik doğrayın,
- Domatesleri de çorbanın içine atıp arada karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin,
- Süt, kekik ve tuzu da ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Malzemeler:
- 500 g kuşbaşı doğranmış kuzu eti,
- 2 adet patlıcan,
- 1 adet yeşil biber,
- 1 adet soğan,
- 1 adet domates,
- 1 diş sarımsak,
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı tereyağı,
- 2 su bardağı su,
- Tuz.
Hazırlanışı
- Soğanı yemeklik doğrayın,
- Patlıcanı soyup iri iri doğrayın,
- Biberi iri iri doğrayın,
- Kuzu etini bir güveç ya da fırın tenceresine alın,
- Patlıcanı, biberi, soğanı ve dilimlediğiniz sarımsağı ekleyip karıştırın,
- Küçük bir tavada sıvı yağı kızdırıp salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,
- Domatesi rendeleyip ekleyin,
- Suyu ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
- Sosu sebzelerin üzerine gezdirin,
- Tereyağını minik parçalar halinde üzerine ekleyin,
- Kapağını kapatıp (ya da yağlı kağıt ve üzerine alüminyum folyo örtüp) 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirin.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince uzun pirinç,
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek,
- 3 adet büyük boy soğan,
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ,
- 1/2 çay kaşığı karabiber,
- 1/2 çay kaşığı kimyon,
- Su,
- Tuz.
- Soğanları yarım ay şeklinde ince ince kıyın,
- Geniş bir tavada yağı kızdırıp soğanları ekleyin ve önce harcı ateşte yumuşayana kadar kavurun,
- Soğanlar yumuşayınca altını kısıp arada karıştırarak kahverengileşip karamelize olana kadar pişirin,
- Bu sırada mercimekleri yıkayıp süzün ve bir tencereye alın,
- 2 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın ve orta hararetli ateşte siyah suyu çıkana kadar kaynatın,
- Siyah suyunu süzüp 2,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve orta hararetli ateşte yumuşayana kadar pişirin,
- Pirinçler, tuz, karabiber, kimyon, o ana kadar kavrulduğu kadarıyla soğanların yarısı ve ihtiyaç duyduğunuz takdirde ekstra su ekleyip karıştırın,
- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin,
- Soğuk veya sıcak olarak, üzerine kalan karamelize soğanları paylaştırarak servis edin.
Imam sariği pasta tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta,
- 1/2 su bardağı şeker,
- 1/2 su bardağı süt,
- 1/4 su bardağı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 1 su bardağı un,
- 2 çay kaşığı kabartma tozu.
- 3 su bardağı süt,
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
- 1 yumurta sarısı,
- 1/2 su bardağı şeker,
- 1 paket şekerli vanilin,
- 1 tatlı kaşığı tereyağı.
- 2 yemek kaşığı krema,
- 40 g bitter/sütlü çikolata.
- Hindistan cevizi.
- Dolgu kreması için sütü küçük bir tencereye alın,
- Nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip çırpın,
- Ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
- Altını kapatıp tereyağı ve şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın,
- Soğuyana kadar kabuk bağlamaması için sık sık çırpın,
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın,
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın,
- Unun yarısı, kakao ve kabartma tozunu azar azar ekleyip çırpın,
- Kalan unu da yine azar azar, hamurun kıvamını kontrol ederek, gerektiği kadar ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
- Tadına bakıp şekerini az bulduysanız şeker ekleyip çırpın,
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve spatulayla eşit kalınlıkta yayın (tepsiyi tamamen kaplamasın, kenarlarında 2'şer parmak boşluk kalsın),
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar (yaklaşık 15 dk.) pişirin,
- Fırından alıp soğumaya bırakın,
- Soğuyan kekten su bardağı veya yakın boyutta bir kurabiye kalıbıyla 20 adet yuvarlak parça kesin,
- Parçalardan birinin üzerine 2 tatlı kaşığı krema koyup üzerine ikinci bir parça kapatın,
- Tüm parçalar bittikten sonra kenarlarına da krema sürün (çok katılaştıysa çırparak kıvamını açabilirsiniz) ve hindistan cevizine bulayın,
- Sos için kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynamasına müsaade etmeden ısıtın,
- Altını kapatıp içine küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın,
- Sosu pastacıklarınızın üzerine birer tatlı kaşığı yardımıyla paylaştırın ve kaşığın sırtıyla düzleyin.