DeNiZ
Yönetim
Makedon Usulü Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan(halka dilimlenmiş)
- 4 adet patates(halka dilimlenmiş, haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı(patlıcanları pişirirken kullanılacak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı(kıyma harcını pişirirken kullanılacak)
- 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak(ezilmiş)
- 250 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 adet çubuk tarçın
Makedon Usulü Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları halka halka kesip fırın kağıdının üzerine yerleştirin ve üstlerinde zeytinyağı gezdirin.
- 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- Orta ateşte, derin bir tavada zeytinyağı ile soğanı, soğan pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sarımsak ve dana kıymayı da ekledikten sonra, kıyma suyunu çekip pişene kadar kavurun.
- Un, tuz, nane, kekik, karabiber, defne yaprağı, domates salçası, rendelenmiş domates ve çubuk tarçını da üzerine ekledikten sonra güzelce karıştırın ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına 1 kepçe kadar beşamel sos dökün ve yayın.
- Halka halka doğradığınız ve haşladığınız patatesleri üzerine ilave edin.
- Üzerine tekrar beşamel sos döktükten sonra fırında pişirdiğiniz halka patlıcanları yerleştirin.
- Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yaydıktan sonra kalan beşamel sosu tekrar üzerine yayın ve toz parmesanı her yere gelecek şekilde yayın.
- 180 derece fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.0