Motosiklet Kaskı Çeşitleri

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bunları Biliyor musunuz? kategorisinde mervekeskin tarafından oluşturulan Motosiklet Kaskı Çeşitleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 333 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bunları Biliyor musunuz?
Konu Başlığı Motosiklet Kaskı Çeşitleri
Konbuyu başlatan mervekeskin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aybala

mervekeskin

Kayıtlı Üye
Katılım
17 May 2020
Mesajlar
24
Tepkime puanı
37
Puanları
13
Konum
istanbul
MOTOSİKLET KASKI HAKKINDA HERŞEY

Kask konusu özellikle Türkiye de kanayan bir yara:)) tamam tamam biraz abartmış olabilirim, ama motosiklet montu ve kask seçimi konusunda hala ciddi yanlışlar ve eksik bilgiler var ne yazık ki... Kullanım amacınıza göre kask seçimini nasıl yapmalısınız? Neye göre değerlendirmelisiniz? Almak istediğiniz motosiklet kaskının güvelik derecesinden nasıl emin olabilirsiniz? hepsi yazımız da hiç merak etmeyin. Öncelikle kaskların çeşitlerini ve parçalarını açıklamaya çalışacağım, ardından kaskların kabuk yapıları ve malzeme farklarını, son olarak Avrupa Amerika gibi ülkelerde yapılan Dünyanın kabul ettiği test kurumlarının resmi site linklerini vererek en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.

1-) Kapalı Kask; Tam kask veya full face diye tabir edilen tamamen başınızı çevreleyen, vizörü yani ön camı ve havalandırma kanallarının dışında açılabilen parçası olmayan kasklardır.Kapalı kasklar kaza sırasında başınızın tamamını korumak için üretilmiş, rüzgar direnci düşük ve ses yalıtımı konusunda oldukça başarılı, kabul edilen en güvenli kask çeşitidir. Motogp yarışlarında kullanılan kask türü de kapalı kasklardır. Yüksek hızlarda boyun bölgesinin, mümkün olan en az basınca maruz kalması ve kaskın sarsılmaması için ağırlıkları düşük, son derece aerodinamik ve dayanıklı malzemlerden üretilir.

2-) Kros Kasklar; bu kasklarda kapalı kasklar gibi başınızın tamamını çevreler vizörleri bulunmamaktadır. Özellikle çene kısmı ileriye doğru daha çıkıntılıdır, bunun asıl sebebi kros motosikletleri kullanırken diğer motosiklet türlerine göre daha fazla efor harcayacağınız İçin rahat nefes almanızı sağlamaktır. Oldukça dayanıklı olan kros kasklar yapısından dolayı hızlı bir sürüş yapmak için pek uygun değildir, yüksek hızlarda sarsıntı ve rüzgar baskısı konforsuz ve sürüş sonrasında bol ağrılı bir süreç olacaktır. Unutmadan genelde alın üstünde güneş siperlikleri bulunur, kros yapmayı düşünüyorsanız çok faydasını göreceğiniz bir kask.

3-) Dual Sport Kasklar; Adından da anlaşılacağı gibi çift yönlü kullanılan bir kask modelidir. Pek çok kişi kros kaskların vizörlü modeli olduğunu sanabilir, fakat tasarımı benzese de detaylarda farklıldırlar. Rüzgar akışı için kabuk yüzeyi daha az girintiye sahip ve nispeten rüzgar direnci daha düşük olacak şekilde tasarlanmış, Vizöre sahip ve kros kasklar kadar olmasa da çene kısmı ileri doğru çıkıntılıdır. Kapalı kasklar gibi başınızın tamamını çevreler, genelde alın üstünde güneş siperlikleri bulunur. Dual Sport kaskları hem hafif arazide kros hem de gezi amaçlı motosiklet kullanırken, otoyolda orta yüksek hızlara çıksanızda da rahatsız etmeyecektir. “Ne şiş yansın ne kebap” diyen bir kask modeli.

4-) Çeneden Açılır Kasklar; bu kasklar aynı kapalı kasklar gibi gözükse de çene kısmında ki düğme sayesinde kaskın çene kısmı başın üst kısmına doğru kaldırılarak açılabilir, çeneden açılır kaskın tercih edilme sebebi genelde şehir içi kullanımlarda, sık sık konuşmak veya motosikletinizi dar alanlara park etmek gibi devamlı kaskı çıkarıp takmak zorunda kalıcağınız durumlar için düşünülmüş bir kask çeşitidir. Motosikletli polisler, kuryeler ve paket servisi gibi işlerde çalışanlar için bulunmaz bir nimettir. Kapalı kasklara göre koruma gücü kısmen zayıf ve ses geçirgenliği yine kapalı kasklara göre daha fazla olduğu söylenebilir. Her ne kadar çeşitli testlerden tam puan almış olan çeneden açılır kasklar olsa da monoblok yani tek parça olan bir kaskla 2 parçadan oluşan bir kask arasında her zaman fark olacağını düşünüyorum.

5-) Yarım Kasklar; Açık kask veya half kask gibi çeşitli isimlere sahip olan, görünüm ve rahatlık olarak belki de en iyi seçenek ve koruma olarak ise en zayıf olan kask grubudur.Açık motor kaskı başınızı kulak hizasına kadar korumakta, yüzünüz ve çene kısmınız tamamen açık kalmaktadır. Bol Bol Hava alması sebebiyle soğuk havalarda kullanılması oldukça zor. Ses yalıtımı ve güvenlik olarak açık kasklardan pek bir şey beklememek lazım, ama görünümü güzel ve hiç yoktan iyidir :)

6-) Modüler Kasklar; bu kask grubu aynı çeneden açılır kasklar gibidir, fakat tek bir hareketle çene kısmını açmak yerine, çene kısmı tamamen sökülerek açık kaska dönüşebilmektedir. Çene kısmı takılıyken koruma ve ses geçirgenliği çeneden açılır kasklarla eşit oranda diyebiliriz. Modüler kaskları yaz aylarında yarım kask gibi kullanıp, aynı kaskı kış aylarında soğuktan koruyan kapalı bir kask gibi kullanmak isteyenler için üretilmiş.
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
380
Tepkime puanı
4,866
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
???