Ödüllü çorba Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çorbalar ve Soslar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Ödüllü çorba Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 361 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çorbalar ve Soslar
Konu Başlığı Ödüllü çorba Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
130 gram çiğ badem
10 gram tereyağı
300 ml. süt
100 ml. hindistan cevizi sütü
200 ml. su
15 gr. un
5 gr. muskat cevizi rendesi
1 adet pazı yaprağı
1 diş sarımsak
5 gram tuz
5 gram karabiber
5 gram toz kırmızı biber
15 gram file badem
5 gram tereyağı
10 adet siyah nohut(isteğe bağlı)
Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası Tarifinin Püf Noktası
*BU TARİF ULUSLARARASI YEMEK YARIŞMASINDA 1 İNCİ OLMUŞTUR..

Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve un kavrulur.
Çiğ badem toz haline getirilir ve kavrulan una ilave edilir
Süt ve hindistan cevizi sütü eklenir. İnce kıyılmış sarımsak eklenir, su ilave edilir
Son olarak tuz karabiber muska eklenir servis etmeye yakın nohut ve pazı ilave edilir
Servis ederken tereyağı file badem ve toz biber kavrulur ve çorbanın üzerine eklenir servis yapılır.:)