PRATİK LAHMACUN

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur işleri, Makarna ve Pilavlar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan PRATİK LAHMACUN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 288 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur işleri, Makarna ve Pilavlar
Konu Başlığı PRATİK LAHMACUN
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
PRATİK LAHMACUN
(Yaklaşık 15-20 adet için)

4 adet yufka

Arasına sürmek için;
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su karıştırılir.

İç harci
300 gr kıyma
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Maydonoz
1 yemek kasigi salça (yarisi biber salçası)
2-3 adet domates
1 kapya biber
1 kahve fincanı siviyag(kıyma yagliysa daha az koyun)
Karabiber
Pulbiber
2-3 diş Sarimsak
Tuz

Hazirlanisi:
Kiyma hariç diğer malzemeleri robotta parcalayin (Robot yoksa çok küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin) Sonra kiymayla karistirin. Uzerini kapatip dinlenmesi için dolaba koyun.
Yufkanin birini alın. Üzerine yağ-su karışımını sürün. Diğer yufkayi üzerine kapatın. Ve elinizle düzelterek ilk yufkaya yapismasini sağlayın. küçük bir kapak yardımiyla daireler kesin. Her parçanın üzerine 1 yemek kaşığı harctan koyun ve yayın. 190 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Kenarları biraz kizardiginda firindan alın. Pişen lahmacunlari üst üste koyun. ( Üzerlerini kapatırsaniz yumuşak olur) Limon ve maydanoz ile servis yapın