Yoğurtlu patates çanakları...??

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde EsLim tarafından oluşturulan Yoğurtlu patates çanakları...?? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 753 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 3 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Yoğurtlu patates çanakları...??
Konbuyu başlatan EsLim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EsLim

EsLim

Yönetim
Grafiker
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
280
Tepkime puanı
382
Puanları
63
Konum
Forumkeyfi.Net
images - 2020-04-14T104405.768.jpeg
YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI
Malzemeler:
-1 kilo patates
-3 adet havuç
-yarım bağ maydanoz
-yarım bağ dereotu
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-1 su bardağı süzme yoğurt
-3-4 yemek kaşığı mayonez
-2 diş sarımsak
Süslemek için:
-salatalık turşusu
-haşlanmış havuç
-dereotu
Yapılışı:
Haşlanmış olan patatesleri ister rende ile ister püre aparatıyla ezerek püre haline getirin.İçerisine dış kabukaları soyulmuş çiğ havuçları rendeleyin.İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin.Tuz ve zeytinyağını da ekleyerek yoğurun.Hazır olan patateslerden pimpon topu büyüklüğünde parçalar alıp elinizle önce yuvarlayın sonra parmak ucunuzu su ile ıslatarak ortasından yarı yerine gelecek kadar çukur açın.Patatesler bitene kadar bu şekilde hazırlayın. Süzme yoğurt ve mayonezi çukur bir kapta birleştirin. içine tuz,ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırın.Patateslerin çukur olan kısmına yoğurtlu harç ile doldurun.En son üzerlerini salatalık turşusu, haşlanmış olan havuç ve dereotuyla ile süsleyerek servise sunun…. Afiyet Olsun ??
 

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,189
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
Ekli dosyayı görüntüle 612
YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI
Malzemeler:
-1 kilo patates
-3 adet havuç
-yarım bağ maydanoz
-yarım bağ dereotu
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-1 su bardağı süzme yoğurt
-3-4 yemek kaşığı mayonez
-2 diş sarımsak
Süslemek için:
-salatalık turşusu
-haşlanmış havuç
-dereotu
Yapılışı:
Haşlanmış olan patatesleri ister rende ile ister püre aparatıyla ezerek püre haline getirin.İçerisine dış kabukaları soyulmuş çiğ havuçları rendeleyin.İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin.Tuz ve zeytinyağını da ekleyerek yoğurun.Hazır olan patateslerden pimpon topu büyüklüğünde parçalar alıp elinizle önce yuvarlayın sonra parmak ucunuzu su ile ıslatarak ortasından yarı yerine gelecek kadar çukur açın.Patatesler bitene kadar bu şekilde hazırlayın. Süzme yoğurt ve mayonezi çukur bir kapta birleştirin. içine tuz,ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırın.Patateslerin çukur olan kısmına yoğurtlu harç ile doldurun.En son üzerlerini salatalık turşusu, haşlanmış olan havuç ve dereotuyla ile süsleyerek servise sunun…. Afiyet Olsun ??
Ellerine saglik temizlige gelirken eller bos gelmesin acikicaz sevdim sevdim ???