Deniz Demir
Kayıtlı Üye
Merhaba canlarım bugün sizlere zeytinyağlı taze barbunya tarifi vermek istiyorum kesinlikle deneyin çok güzel oluyor!
"Zeytinyağlı Barbunya
ADIM 1
Barbunyaları ayıklayın ve yıkayın.
ADIM 2
Daha sonra bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunya hafifçe yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
ADIM 3
Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın.
ADIM 4
Haşlanmış barbunya, bütün sivri biber, toz şeker ve tuzu ekleyin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
ADIM 5
Sivri biberi içinden çıkarın ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
ADIM 6
Servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Ilık olarak servis edin."
Kaynak: Bizim Tarifler
Hazır ayıklanmış barbunya ile de güzel ve daha kolay olur kesinlikle.
"Zeytinyağlı Barbunya
ADIM 1
Barbunyaları ayıklayın ve yıkayın.
ADIM 2
Daha sonra bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunya hafifçe yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
ADIM 3
Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın.
ADIM 4
Haşlanmış barbunya, bütün sivri biber, toz şeker ve tuzu ekleyin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
ADIM 5
Sivri biberi içinden çıkarın ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
ADIM 6
Servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Ilık olarak servis edin."
Kaynak: Bizim Tarifler
Hazır ayıklanmış barbunya ile de güzel ve daha kolay olur kesinlikle.
Moderatör tarafında düzenlendi: