H
Hümra
Ziyaretçi
Allahi c.c zikretmek ile mesgul olan Hizir a.s canini almak icin yanina Azrail a.s gelir.
Hz.Hizir bu durumu anlayinca aglar.
Bir Allah c.c dostu ölüm karsisinda sogukkanli olmasini beklerken Azrail a.s : Bu ne telas, ey Hizir.
Ne bu göz yasi, yoksa ölümden mi korkuyorsun?
Hz.Hizir : Tek korkum, Allahi biraz daha zikretemem, ondan uzak kalacagim icin aglarim.
Halbuki ben kiyamete kadar Allahi anmayi, ona gece Ve gündüz ibadet etmek isterim.
Allah c.c bunun üzerine Azrail a.s:
Hizirin ruhunu alma. Birak yasasin, cünkü o yasamayi kendisi icin degil, benim icin, beni cok anmak icin istiyor.
Birak kiyamete kadar yeryüzün de beni ansin, bana ibadet etsin.
Iste bu yüzden ki,kiyamete kadar hayati sürecek olan tek varlik.
Yüce Rabbim cümlemizi , yüce adini yüreginden Ve dilinden düsürmeyen gercek müminlerden eylesin!!
Amin...
Hz.Hizir bu durumu anlayinca aglar.
Bir Allah c.c dostu ölüm karsisinda sogukkanli olmasini beklerken Azrail a.s : Bu ne telas, ey Hizir.
Ne bu göz yasi, yoksa ölümden mi korkuyorsun?
Hz.Hizir : Tek korkum, Allahi biraz daha zikretemem, ondan uzak kalacagim icin aglarim.
Halbuki ben kiyamete kadar Allahi anmayi, ona gece Ve gündüz ibadet etmek isterim.
Allah c.c bunun üzerine Azrail a.s:
Hizirin ruhunu alma. Birak yasasin, cünkü o yasamayi kendisi icin degil, benim icin, beni cok anmak icin istiyor.
Birak kiyamete kadar yeryüzün de beni ansin, bana ibadet etsin.
Iste bu yüzden ki,kiyamete kadar hayati sürecek olan tek varlik.
Yüce Rabbim cümlemizi , yüce adini yüreginden Ve dilinden düsürmeyen gercek müminlerden eylesin!!
Amin...