Köfteli Şehzade Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri
- 4 adet patlıcan
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kavanoz (200 g) Tat Doğranmış Domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı Tatköy Biber Salçası
- Tuz
- Sıvı yağ
- 500 g kıyma
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İlk olarak şehzade kebabımızın köftelerini hazırlayalım.
Kıyma, yumurta, galeta unu ve baharatları uygun bir kaba alarak iyice özleşene kadar yoğuralım.
Köfte harcından bir miktar alarak elimizde yuvarlayarak top şekli verelim.
Patlıcanları çizgili olarak soyarak küp küp doğrayalım.
Doğramış olduğumuz patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletelim. Daha sonra suyunu akıtarak havlu peçete üzerine alarak kurutalım. Bol yağda kızartalım.
Dinlenen köftelerimizi de tam pişmeyecek şekilde hafif kızartarak beklemeye alalım.
Genişçe bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım ve piyazlık doğradığımız soğanları ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları alarak kavuralım.
Hafif pembeleşen soğanlara doğradığımız yeşil biberleri ilave edelim. Dilerseniz kırmızı biber de kullanabilirsiniz, yemeğimize yakışacaktır.
Biberler 2-3 dakika kavrulduktan sonra biber salçasını ekleyelim. Karıştırdıktan sonra doğranmış domatesi ilave edelim.
Yemeğimiz kaynamaya başladığında 1 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ilave ederek karıştıralım.
Son olarak kızarttığımız köfteleri ilave ederek güzelce harmanlayalım.
Uygun bir fırın kabına önce patlıcanları alalım. Üzerine sosa buladığımız köftelerimizi dökelim.
Biber ve domates ile süsledikten sonra 190 ͒C’ye ısıtılmış fırında yemeğimiz tamamen pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.