CeReN
Kayıtlı Üye
- Katılım
- 14 Mar 2024
- Mesajlar
- 48
- Tepkime puanı
- 43
- Puanları
- 18
3
litre
sut
12
adet
gullac yapragi
3
su bardagi
toz seker
1
paket
vanilin
2
su bardagi
ceviz ici
Uzeri icin:
8
adet
cilek
8
adet
taze nane yapraklari
4
yemek kasigi
toz Antep fistigi
4
yemek kasigi
ceviz ici (ince cekilmis)
Sutu derin bir tencereye alin ve toz sekeri uzerine ilave edin.
1 paket vanilini de sutun icerisine ilave ettikten sonra orta ateste seker eriyene kadar karistirin. Sut, elinizi hafif yakacak sicakliga geldiginde ocaktan alin.
2 su bardagi cevizi irili ufakli, dise gelir kivamda olacak sekilde bicakla dograyin.
Gullaci hazirlayacaginiz kabin icerisine bir kepce ilik sutten ekleyin.
Uzerine, kullanacaginiz kabin boyutuna gore boldugunuz gullac yapraklarindan ekleyin.
Tum gullac yapraklarinin parlak kisminin uste baktigina ve hepsinin iyice islandigina emin olduktan sonra paketteki yapraklarin yarisini kabiniza guzelce yerlestirin.
Gullac yapraklarinin, 5 dakika sutu cekmeleri icin bekledikten sonra dogradiginiz cevizleri bol bol dokun ve kalan gullac yapraklarini da islatarak uzerine ekleyin.
Buzdolabinda en az 2 saat bekledikten sonra gullacinizi keserek porsiyonlayin.
Gullac hazir. Taze nane yapraklari, cilek, dovulmus ceviz ve toz fistik ile susleyip, sevdiklerinizle afiyetle tuketin.
Gullac Tarifinin Pisirme Onerisi
Sutun asiri kaynar olmamasi gereklidir.
Alinti ~
litre
sut
12
adet
gullac yapragi
3
su bardagi
toz seker
1
paket
vanilin
2
su bardagi
ceviz ici
Uzeri icin:
8
adet
cilek
8
adet
taze nane yapraklari
4
yemek kasigi
toz Antep fistigi
4
yemek kasigi
ceviz ici (ince cekilmis)
Sutu derin bir tencereye alin ve toz sekeri uzerine ilave edin.
1 paket vanilini de sutun icerisine ilave ettikten sonra orta ateste seker eriyene kadar karistirin. Sut, elinizi hafif yakacak sicakliga geldiginde ocaktan alin.
2 su bardagi cevizi irili ufakli, dise gelir kivamda olacak sekilde bicakla dograyin.
Gullaci hazirlayacaginiz kabin icerisine bir kepce ilik sutten ekleyin.
Uzerine, kullanacaginiz kabin boyutuna gore boldugunuz gullac yapraklarindan ekleyin.
Tum gullac yapraklarinin parlak kisminin uste baktigina ve hepsinin iyice islandigina emin olduktan sonra paketteki yapraklarin yarisini kabiniza guzelce yerlestirin.
Gullac yapraklarinin, 5 dakika sutu cekmeleri icin bekledikten sonra dogradiginiz cevizleri bol bol dokun ve kalan gullac yapraklarini da islatarak uzerine ekleyin.
Buzdolabinda en az 2 saat bekledikten sonra gullacinizi keserek porsiyonlayin.
Gullac hazir. Taze nane yapraklari, cilek, dovulmus ceviz ve toz fistik ile susleyip, sevdiklerinizle afiyetle tuketin.
Gullac Tarifinin Pisirme Onerisi
Sutun asiri kaynar olmamasi gereklidir.
Alinti ~