KİŞİSEL GELİŞİM NEDİR, NEDEN ÖNEMLİDİR?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel gelişim Bölümü kategorisinde KaYToKo tarafından oluşturulan KİŞİSEL GELİŞİM NEDİR, NEDEN ÖNEMLİDİR? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 180 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel gelişim Bölümü
Konu Başlığı KİŞİSEL GELİŞİM NEDİR, NEDEN ÖNEMLİDİR?
Konbuyu başlatan KaYToKo
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan CeReN

KaYToKo

Yönetim
Katılım
21 Ağu 2022
Mesajlar
227
Tepkime puanı
198
Puanları
43
Konum
BirYerden
Kişisel gelişim, kişinin günlük rutinlerden farklı olarak kendini daha ileriye götürebilmek için gerçekleştirdiği çabalardır. Kişisel gelişime ihtiyaç duyan kişiler kendinin mevcut durumunu yeterli bulmaz. Bunun için daha iyi bir yere gelmek adına adım atmak ister. Burada değişim ve gelişim için kişinin karar verme anı yaşanır.

Bir insan öncelikle mevcut durumunun farkında olmalıdır. Mevcut durumundan kariyer olarak ya da genel kültür olarak daha ileriye gitmesi gerektiğinin farkına varmalıdır. Bu süreçte işinin olumlu yönlerini koruması ve eksikliklerini tamamlaması gerekir.

Kişisel gelişim kişinin kendi çabasıyla olabileceği gibi profesyonel eğitimlere ya da etkinliklere katılmasıyla da gerçekleşebilir. Kişisel gelişimi kişi yeni yetenekler kazanmak ve yeni meslekler edinmek için kullanabilir. Bunun yanında mevcut işinde kendini daha ileriye taşımak için yeni gelişmelere yönelik de eğitim alabilir.

Kişisel Gelişim Neden Önemlidir?​

Kişisel gelişim kişinin kendi beceri ve niteliklerini değerlendirmesi ve daha ileriye taşıması için gerçekleştirdiği adımlardır. Kişi potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak ve potansiyelini ortaya koyabilmek için kişisel gelişimini sağlayacak eğitimlere katılmak isteyebilir.

Bu süreç kişinin kendine güvenmesini sağlar. Ayrıca yaşam kalitesini arttırır ve hedef belirlerken ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmasını sağlar. Gelecek planlarını daha nitelikli yapmak isteyen kişiler kendilerini kişisel olarak geliştirmelidir. Kişisel gelişim için en doğru yatırımı yapmalısınız.

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde en üst seviyede kendini gerçekleştirme vardır. Fiziksel ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyacı, ait olma ve sevgi ihtiyacı, saygı ihtiyacı, bilişsel ihtiyaçlar, estetik ihtiyacı gibi aşamaları sırasıyla geçen kişiler kişisel gelişimlerine yatırım yaparak kendini gerçekleştirme aşamasına erişebilirler.

Kişisel Gelişim Nasıl Sağlanır?​

Kişisel gelişim kişinin kendini tanıyarak ve hedeflerini oluşturarak yürüttüğü bir süreçtir. Bu yüzden kişisel gelişim için adımlar şu şekildedir;

Amaçlarınızı Belirleyin​

Kişisel gelişim için öncelikle belli amaçlar belirlemelisiniz. Gelecek planlarınız ve kendinizle ilgili hedefleriniz kişisel gelişiminiz için hangi yola sapmanız gerektiği konusunda sizlere daha iyi fikir verecektir.

Profesyonel Eğitimlere Katılın​

Kişisel gelişimi profesyonel bir bakış açısıyla yürütürseniz daha faydalı olacaktır. Hangi alanda ilerleyeceğinize karar verdikten sonra profesyonel eğitimlere katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için online eğitim paketlerini de seçebilirsiniz.

Öğrendiklerinizi Uygulayın​

Eğitimlerde gördüğünüz ve öğrendiğiniz tüm bilgileri uygulamalısınız. Kişisel gelişim konusunda aldığınız eğitimin size ne kattığını öğrenmeniz gerekir. Bunun için eğitimde yer alan bilgileri uygulayabileceğiniz bir ortam yaratın. Kişisel gelişim konusundaki ilerlemelerinizi böylece görebilirsiniz.



Altıntıdır..
 

CeReN

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Mar 2024
Mesajlar
48
Tepkime puanı
43
Puanları
18
Kisisel gelisimini tamamlayamamis kisiler var nickini verebilirim : ))))