Mantı Tarifi:
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 SB su
- 3 SB un
- 1/2 TK tuz
İçi için;
- 100 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için;
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 YK salça
- Tuz
- Karabiber
- 2 YK su
- 1 TK tereyağı
Unu tezgaha alın ortasına bir havuz açın. Yumurta ve tuz ilave edip yoğurun. Sonrasında içerisine suyu ekleyip hamuru elde edin. Sonrasında hamuru incecik açın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ilave edin. Sonrasında hamurları minik kareler halinde kesip içine harcı koyun ve hamurları kapatın. Sonrasında kaynayan suda haşlayın. Tereyağını tavada eritip salça ve su ilave edin. Sonrasında tuz ve karabiber ekleyip sos kıvamına getirin. Mantıların üzerine süzme yoğurt ve salçalı sos koyup servis edin.