Ekli dosyayı görüntüle 1650
Tepsi Mantısı Tarifi:
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 4 su bardağı un
Harcı için;
- 300-350 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı kaynar su
Bir kaba yumurta ve suyu alıp çırpın sonrasında içerisine tuz ilave edin. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edin. Hamurunuzun üzerini kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için olan malzemeleri bir kaba alın ve iyice yoğurun. Hamurunuzu unlu bir zeminde incecik açın. Kareler halinde hamurunuzu kesin. Ortasına harçtan koyup iki ucundan ortası açık kalacak şekilde kapatın. Fırın tepsisini yağlayıp mantılarınızı yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını eritin ve salçayı da üzerine koyup iyice kavurun. Kaynar suyu da ilave edip iyice karıştırın. Yaptığınız sosu mantınızın üzerine dökün. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Not : bunu tavuksuyuyla tepside ocak ustunde cevire cevire haslayip ustune tavuk etini didikleyipte yapabilirsiniz
O da balikesir sıkma mantisi olur
AFIYET OLSUN